Події
11 березня 2016
Росія може передати Україні режисера Сєнцова
Міністерство юстиції Росії отримало від України клопотання про передання засудженого українського режисера Олега Сєнцова і обіцяє розглянути це питання.
news-image

Про це передає ТАРС з посиланням на російське відомство, пише «Є!».

Звернення міністерства юстиції України щодо Сєнцова, Кольченко, Афанасьєва та Солошенко надійшли до Мін'юсту Росії 10 березня по факсимільного зв'язку. Термін розгляду документів становить 30 днів, - повідомили в Мін'юсті.

У свою чергу, українське відомство розглядає клопотання про передання 13 росіян, засуджених українськими судами.

Раніше в п'ятницю повідомлялося, що Олександра Кольченко помістили в штрафний ізолятор виправній колонії №6 в місті Копейськ Челябінської області через вітання не за статутом.

Саша доїхав до місця відбування покарання, в місто Копейськ Челябінської області, і з перших днів його помістили в ШІЗО. У перший день він [...] не встиг нічого зробити, просто привітався не за статутом, - розповіла мати Кольченко Лариса.


У виправну колонію №6, на місце відбування покарання, Олександра Кольченко доставили на початку березня поточного року.

На початку лютого 2016 року його i режисера Олега Сєнцова етапували з ростовського слідчого ізолятора в челябінський слідчий ізолятор №3.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сєнцова до 20 років колонії суворого режиму, Олександра Кольченко - до 10 років. За версією слідства, Кольченко і Сєнцов готували теракти в Криму, а також причетні до підпалу будівлі «Російської громади Криму» і місцевого відділення «Єдиної Росії».

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Сєнцова і Кольченко політичними в'язнями.

Читайте також: Сєнцова і Кольченка перевезли в "транзитне" СІЗО