Світ
13 березня 2016
Обама умовлятиме британців не виходити з ЄС
Наприкінці червня у країні пройде референдум.
news-image

Президент США Барак Обама в квітні відвідає Лондон, щоб допомогти місцевій владі заручитися підтримкою жителів на прийдешньому референдумі про вихід Великобританії з Євросоюзу. Уряд Девіда Кемерона наполягає на збереженні членства, тоді як опозиційні партії є переважно євроскептиками, повідомляє «Є!».

Як зазначає агентство Reuters, Обама і раніше неодноразово заявляв, що хоче, щоб Британія залишалася в Європейському союзі і допомагала налагоджувати зв'язки з іншими європейськими державами.

"Я буду шокований, якщо Обама в ході свого візиту в Лондон не попросить місцевих жителів проголосувати за збереження місці Британії в ЄС", - заявило джерело Reuters.

В адміністрації Обами, а також в офісі прем'єр-міністра Девіда Кемерона цю інформацію не прокоментували.

Нагадаємо, референдум про подальшу долю Великобританії в Євросоюзі відбудеться 23 червня. Опитування громадської думки показують, що противників і прихильників членства Британії в ЄС приблизно порівну. При цьому велика група людей зі своєю позицією на цей момент не визначилася - саме на них і будуть спрямовані агітаційні заклики американського лідера.