Світ
14 березня 2016
Колишні бойскаути, що постраждали від священика-педофіла, вимагають аудієнції у Папи Римського
Священикові були пред'явлені звинувачення в січні 2016 року - через 25 років після скоєння злочину
news-image

У Франції скандал всередині католицької церкви набирає силу. Кілька чоловіків, які ще дітьми постраждали від домагань священика-педофіла, вимагають аудієнції у Папи Римського. Про це в понеділок повідомили французькі ЗМІ, передає «Є!».
За їх даними, відповідне звернення було сьогодні направлено до Ватикану.

Ми більше не довіряємо ієрархам нашої єпархії і вважаємо, що вони зробили все можливе, щоб приховати факти педофілії всередині церкви. В зв'язку з цим ми хочемо безпосередньо звернутися до Папи Римського, - заявив журналістам один із членів асоціації, що включає понад десятка французів, які постраждали від служителів католицької церкви.

Йдеться про справи, що відносяться до періоду між 1986 і 1991 роками. Тоді один зі священиків, отець Прейна, керував католицьким табором бойскаутів в Ліоні. Багато з тих, хто відвідував в ці роки табір для хлопчиків, звинуватили священика в сексуальних домаганнях. Правда, після цього вже пройшло 25 років. Тільки в січні цього року отцю Прейну були пред'явлені офіційні звинувачення в педофілії.

Викритий священнослужитель - йому вже виповнилося 70 років - в ході допитів досить швидко визнав свою провину. Однак на цьому розслідування не закінчилося. Увагу слідчих привернуло зроблене ним одкровення: всі вищі церковні ієрархи в Ліоні нібито знали про випадки педофілії, але нічого не робили. Та й колишні бойскаути підтвердили, що неодноразово зверталися до місцевих церковних ієрархів із вимогами позбавити священика-педофіла сану.

На цьому тлі глава єпархії Ліона, впливовий французький кардинал Барбарен заявив, що після скарг деяких парафіян дійсно мав "відверту розмову" зі священиком.

Тоді він запевнив мене, що ніяких негожих актів не здійснював. Я йому повірив, -повідомив він.

В результаті кардинал вирішив зам'яти справу і не звертатися в поліцію.

У підсумку в березні цього року французькі судові органи порушили кримінальну справу також проти кардинала Барбарена і деяких членів його найближчого оточення за приховування фактів педофілії.