Події
14 березня 2016
У Росії на Масляну з дикими танцями навколо вогнища спалили книги відомого американського письменника (ВІДЕО)
Спалювання книг Генрі Міллера назвали "протестом проти аморальних західних цінностей".
news-image

Група молодих людей спалила книги американського письменника Генрі Міллера, автора скандальних романів "Тропік Рака", "Чорна весна" і "Сексус" в ніч на 14 березня. Про це в понеділок, 14 березня, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

У прес-релізі, який організатори розповсюдили після проведення акції, вони пояснюють, що спалювання книг Міллера було протестом проти аморальних західних цінностей.

"Замість спалювання опудала російської жінки-зими слов'яни повинні палити скрижалі Содому. Твори Генрі Міллера - архетип розпаду західного світу з його торжеством блуду і занепадом сімейних цінностей. Російський світ відзначає свято весни, але чи потрібно нам цвітіння райдужної Європи з її генітальними пролісками і розіпнутими трояндами? Краще ядерна зима, ніж чорна весна "- зазначається в офіційному повідомленні.

Організатори акції стверджують, що спалені книги були вилучені з фондів бібліотек Краснодара. Вони відзначили, що творів Генрі Міллера там виявилося небагато, що "свідчить про моральне здоров'я і суспільної свідомості міста".

У міському управлінні культури "місцевому виданню "Югополіс" сказали, що доступ до фондів муніципальних бібліотек закритий і просто так винести звідти книги неможливо.

Нагадаємо, Генрі Міллер - американський письменник і художник. Він є автором скандальних для свого часу інтелектуально-еротичних романів про світ після Першої світової і про долю письменника в цьому світі.

Читайте також: Російський журнал опублікував список книг, які має спалити кожний "правовірний" росіянин