Суспільство
14 березня 2016
«Комуністи Росії» вимагають покарати Урганта за жарти над Леніним
Представники кубанського відділення партії "Комуністи Росії» в зверненні до генпрокурора звинуватили російського телеведучого Івана Урганта в розпалюванні соціальної ворожнечі.
news-image

Партійці визнали образливими висловлювання шоумена про Володимира Леніна, що пролунали в ефірі програми "Вечірній Ургант". Про це в понеділок, 14 березня, повідомляє «Є!» з посиланням на РІА Новини.

Також комуністи відправили офіційне повідомлення бабусі шоумена, народній артистці РРФСР Ніні Миколаївні Ургант, з проханням оголосити бойкот онукові в знак солідарності з комуністами Кубані. Крім того, звернення з вимогою негайного усунення шоумена від телевізійного ефіру направили на адресу гендиректора "Першого каналу".

Повідомляється, що у випуску від 11 березня був показаний відреставрований в Краснодарському краї пам'ятник Леніну. На фотографії, яку демонстрували в передачі, у скульптури відсутні вуса і борода, а губи неприродно витягнуті вперед. Ургант і його гість Дмитро Хрустальов в жартівливій манері обговорили це зображення, а в кінці ведучий пожартував, що це "перший пам'ятник з носогубною ін'єкцією за всю історію".

Читайте також: Російські комуністи погрожують протестами, якщо Ді Капріо зіграє Леніна