Політика
15 березня 2016
«Пропозиції ніякої не було» - Березюк про «прем'єрство» Садового
Лідер партії "Самопоміч" не погодився і не відмовився від цікавої пропозиції.
news-image

Про це розповів нардеп "Самопомочі" Олег Березюк кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

Він наголосив, що не було ніякої пропозиції щодо прем'єрства Андрію Садовому, а лише "роздуми президента про можливості".

Перше - не було ніякої пропозиції (поста прем'єра Андрію Садовому - прим.ред.), а лише роздуми президента про можливості. Перша можливість - це технократичний уряд, і, до речі, ми розглядаємо цю можливість. Друга можливість - президент сказав: "Ну давайте збирайте політичну коаліцію і висувайте: Андрія (Садового - прим.ред.), Гройсмана, з ким я готовий працювати". По-друге, не президент обирає керівника уряду, а коаліція, - зазначив політик.

Березюк пояснив позицію лідера і членів партії "Самопоміч" щодо ситуації навколо крісла прем'єра і перерахував головні умови для підтримки їх фракцією ініціатив уряду.

"Самопоміч" сказала, що якщо буде виконана умова якісного закону про парламентські вибори, який буде запобіжником передчасних виборів, розпущений ЦВК, якісний генпрокурор і, звичайно, відставка уряду - тоді ми готові розглянути питання підтримки технократичного уряду... Але насправді (в уряді і АП - прим.ред.) нема мети створити технократичний уряд, є мета знайти "хто дурак". Є мета затримати цей існуючий уряд для кришевання схем, щоб готуватися до кризи восени... і провести вибори за старим законом, що консолідує олігархічну систему в Україні, - резюмував нардеп.

Нагадаємо, вчора прес-секретар президента Святослав Цеголко, озвучуючи позицію Порошенка, вказав прізвище Садового як можливого кандидата на пост прем'єр-міністра України.

Читайте також: Садовий заявив, що «Самопоміч» проти дострокових виборів, але не повернеться до коаліції