Політика
15 березня 2016
Єгор Соболєв відмовився від дипломатичного паспорта
Він не користуватиметься ним до тих пір, поки всі українці не зможуть їздити до ЄС без віз.
news-image

 Єгор Соболєв прокоментував позицію "Самопомочі" та розповів кореспонденту «Є!» про те, чому відмовився від користування дипломатичним паспортом. 

"Річ у тому, що, на жаль, люди, які керують державою і отримали на це велику довіру від виборців, далі продовжують гратися в слова. "Садовий, хочеш бути Прем'єром? Не хочеш? А, ну добре! А давайте Яресько поставимо.А, не вийде, ну добре..."

Також нардеп поділився власною думкою щодо можливого плану дій Президента та Прем'єр-міністра України: 

"Насправді я бачу в діях Президента і Прем'єр-міністра наступну стратегію: давай далі працювати разом, кожен день приносити гроші, до літа попрацюємо, там вже люди будуть обурені так, що вже не можна буде терпіти, призначимо нові вибори, і на награбовані гроші знову накупимо реклами та округів"

І саме тому у "Самопомочі" принципово інша позиція:

"Зараз найважливіший закон для парламенту - це закон, який заборонить взагалі політичну рекламу і скасує вибори в округах, які у 80% є купівлею виборців. Ми вважаємо, що час переходити до системи відкритих партійних списків, коли людина голосує і за партію, і за конкретного кандидата, якого вона хоче бачити в парламенті. Тоді система клептократії не зможе знову реінкарнуватися"

На запитання журналістів щодо того, чи відмовляли коли-небудь Єгору Соболєву у видачі візи, він відповів, що дуже мало кудись їздить, три чи чотири рази був за кордоном на відпочинку, скориставшись послугами турагентств та кілька разів з робочими візитами.  А також зазначив, що відмовився від свого дипломатичного паспорта:

"Я минулого року добровільно написав в МЗС, що я відмовляюся від використання дипломатичного паспорта, поки всі громадяни не отримають можливість їздити до Євросоюзу без віз і дотримуюся цієї вимоги. Їжджу за звичайним паспортом..."