Суспільство
16 березня 2016
«Україні не вистачає змін у менталітеті людей», - французький бізнесмен
Фермер із Франції Арно до Ля Салль після 16 років життя та праці в Україні вважає менталітет чи не єдиною вадою українців.
news-image

Француз Арно до Ля Салль займається підприємницькою діяльністю в аграрній галузі України 16 років. За цей час йому довелося стикатися з різними проблемами у країні, але найголовнішою він називає саме менталітет української нації. Про це французький фермер та інвестор розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту «Є!».

Арно переконує, що мешкав у африканській країні, після якої життя в Україні йому здалося цілком прийнятним. Він певен, що країна досягла б певних змін, але ставлення українців до ближніх та до суспільства стоїть цьому на заваді.

"Єдине, чого не вистачає Україні, це змін у менталітеті людей, які є індивідуалістами, думають тільки про себе", - йдеться в інтерв'ю.

Француз наголошує, що лише війна змусила українців до самоорганізації, адже розпочався активний волонтерський рух. Але для мирного життя, як і раніше, люди безоплатно щось робити відмовляються.

"Я після роботи заїжджаю ввечері до аптеки і говорю на вході: «Добрий вечір!». Ніхто мені не відповідає і всі дивляться на мене, не розуміючи. У Франції люди привітні, доброзичливі і привітатися зі сторонньою людиною - це нормально", - говорить Арно про різницю у менталітеті.


Саме життя серед байдужих людей, а не якість побутові проблеми, є найскладнішим фактором життя в країні, переконаний французький бізнесмен.

 

Читайте також: «В Україні займатися аграрним бізнесом вигідно», - французький фермер