Політика
17 березня 2016
Нехай потім Янукович у судах доводить, що законно заробив 2 млрд доларів, - Геращенко про повернення активів Януковича і Ко
Народний депута від "Народного фронту" Антон Геращенко вважає, що 2 млрд доларів з активів Януковича мають бути списані до бюджету країни.
news-image

Про це він розповів кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

На рахунках Ощадбанку, Укрексімбанку, казначейства арестовані вже 2 роки близько 2 млрд доларів коштів, що належать, як вважають правоохоронні органи, Януковичу і його найближчому оточенню. Але так як вони (Віктор Янукович і його прибічники - прим.редю.) знаходяться на території РФ, і ми не можемо їх залучити до кримінальної відповідальності, - повідомив Геращенко.

Він додав, що з цими грошима нічого неможна зробити до тих пір, поки Янукович і його люди не будуть арештовані і етаповані в Україну.

Це може розтягнутися на довгі роки. При цьому пояснення походження цих грошей немає, - зазначив нардеп.
Тому ми пропонуємо такий варіант - списати гроші в бюджет України за особливим законом, зміцнити на ці гроші оборону країни. А потім якщо пан Янукович і компанія отримали ці гроші законним шляхом, нехай доводять це в судах, - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні парламент повторно розглядатиме закон №4057 про вилучення активів екс-президента Віктора Януковича.

Читайте також: Для припинення інсинуацій депутатам нададуть офіційну довідку про активи Януковича