Політика
17 березня 2016
Соболєв: Закон про повернення активів Януковича відповідає нормам європейського законодавства
Головні спірні питання в цьому законі розв'язані: поза рішенням суду не можна позбавити власності, а прокуратура має довести винуватість особи.
news-image

Нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв у коментарі кореспонденту «Є!» підкреслив, що спірні питання, через що за закон №4057 не голосували дві треті депутатів, подолані. 

Він зазначив, що над текстом закону проведена велика робота і внесено багато правок, тому наразі закон приведений до вимог європейського законодавства. 

Перше питання - не може бути позасудового розгляду питань, що стосуються власності громадян. Також не може бути розширеного списку, куди включається все, що завгодно, повинен бути чіткий перелік. Є заява, що є на сотні мільйонів державні зобовязання, які лежать в закордоних банках, валютні ресурси, цінні метали. Тодіі це повинно бути в переліку того, що є в цьому законі, - повідомив Соболєв.
Інше ключове питання - особа, яка оскаржує рішення, не повинна доводити свою невинуватість, а її винуватість повинні доводити органи прокуратури. Це ключова норма. І в цьому знайдена згода, - наголосив депутат.

Нардеп додав, що стосовно останнього питання - що робити в разі, якщо особа вже виправдана - прийняли загальну норму згідно з діючим законодавством.

Тому на думку Сергія Соболєва, закон в такому варіанті вже має право розглядатись на засіданні ВР .

 

Читайте також: Вкрадені в українців гроші повинні бути повернуті до державного бюджету, - Ляшко