Світ
18 березня 2016
Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море
Санкції проти агресивної країни посилюються.
news-image

Північна Корея 17 березня запустила балістичну ракету в Японське море, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap. Запуск проведений на тлі масштабних військових маневрів, які проводять Південна Корея і США, передає «Є!».

За даними, ракета була випущена з полігону на півночі КНДР, пролетіла близько 800 км над територією країни і затонула в Японському морі.

Обстановка на Корейському півострові різко загострилася на початку року, коли КНДР провела четверті випробування ядерної зброї. Влада оголосила про вибух водневої бомби. Такий крок Пхеньяна викликав бурхливу критику з боку світової спільноти.

2 березня Радбез ООН прийняв резолюцію про посилення санкцій відносно КНДР. Документ передбачав заборону на експорт Пхеньяном вугілля, залізної руди, титану, ванадію, золота та інших цінних металів, а також ембарго на поставки в КНДР авіаційного та ракетного палива. Крім того, були введені санкції щодо банківського сектора, обов'язкові перевірки вантажів і адресні заходи проти осіб та організацій, пов'язаних з ядерною і ракетною програмами.