Суспільство
20 березня 2016
Посол Великобританії зізналась у нетрадиційній орієнтації
Дипломат активно підтримує ЛГБТ-спільноту.
news-image

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф вперше публічно зізналась у своїй нетрадиційній орієнтації. Дипломат зробила зізнання, коли намагалася вступитися за права ЛГБТ-спільноти в країні, повідомляє «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

Вперше Гоф зізналася у своїй орієнтації в інтерв'ю для видання Buzzfeed. Вона стала першим дипломатом Великобританії, яка винесла у публічну площину особисті вподобання.

Однак пані посол зазначила, що в Україні таким, як вона, жити вельми складно й подекуди небезпечно. Гоф відверто розповіла, що довго розмірковувала, чи погоджуватись на роботу в цій країні.

"ЛГБТ людям в Україні нелегко. Подивіться на рівень насильства проти геїв, напади відбуваються часто", - зауважила дипломат.

Українці не мають у цій сфері моделей для наслідування правил поведінки щодо ЛГБТ-спільноти, переконана посол. Й зараз рівень нетерпимості суспільства в Україні до представників нетрадиційної орієнтації зріс. Окрім того, Гоф вважає, що для висловлювання подібної публічної позиції в Україні потрібна сміливість.

Гоф зазначила, що представництво Великобританії в Україні підтримує майже усі заходи ЛГБТ-активістів в країні.