Резонанс
21 березня 2016
Російський суд визнав командира батальйону «Айдар» організатором вбивства журналістів
Згідно з вироком суду, Сергій Мельничук керував вбивством і забезпечив Савченко спорядженням.
news-image

Організатором вбивства російських журналістів під Луганськом є командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук. Про це йшлося під час оголошення вироку Надії Савченко у Донецькому суді Ростовської області, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Мельничук є організатором вчинення злочину, будучи командиром батальйону "Айдар", відповідно до раніше розробленого плану, керував злочином і забезпечив Савченко спорядженням, - йдеться у вироку суду.
Використовуючи отримані від Савченко координати місцезнаходження цивільних осіб, невстановлені військовослужбовці збройних сил України, спільно і узгоджено з Мельничуком, за участю Савченко "з метою вбивства необмеженого числа цивільних осіб, загальнонебезпечним способом з причин ненависті та ворожнечі щодо соціальної групи, зробили не менш шести пострілів осколково-фугасними снарядами з трьох артилерійських знарядь - гаубиць Д-30, три з яких були пристрілювальні, а наступні прицільними, - йдеться у документі.

Кримінальну справу стосовно командира батальйону "Айдар" та інших невстановлених осіб з числа ЗСУ виділено в окреме провадження.

В даний час оголошення вироку Надії Савченко триває, термін покарання буде оголошено 22 березня.

Як заявила раніше Савченко, вона не буде оскаржувати вирок.

Читайте також: Російський суд визнав Надію Савченко винною в убивстві журналістів