Події
21 березня 2016
Російські активісти розпочали пошук Сєнцова
Члени Асоціації незалежних спостерігачів РФ Микола і Тетяна Щур почали кампанію з пошуку колонії, в яку був етапований засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов.
news-image

Вона нагадала, що після повідомлення про етапування Сенцова в ніч на 7 березня відомостей про місцеперебування українця немає.

Звертаємося до вас з пропозицією подати запити в свої регіональні Управління виконання покарань про те, чи не перебуває Сенцов Олег Геннадійович, 1976 р. н., у слідчих ізоляторах даного регіону. Як правило, в кожному суб'єкті Федерації є не більше 1-2-х слідчих ізоляторів, куди визначають ув'язнених, які переміщуються по етапу. І членам ОНК відомо, в яких установах розташовується т. н. "пересилання", – написала Щур.

Особливо вона попросила звернути увагу колег, які працюють в областях, що знаходяться на маршруті передбачуваного проходження етапу Сенцова з Челябінська у Якутію, в першу чергу – Курганська, Омська, Новосибірська.

Щур нагадала, що начальник ізолятора не має права не дати інформацію, якщо ув'язнений перебуває в його установі.

Як відомо, раніше стало відомо місцеперебування українця Олександра Кольченка, засудженого разом з Сенцовим – він утримується в колонії №6 Копейська Челябінської області.

Читайте також: Росія може передати Україні режисера Сєнцова