Україна
21 березня 2016
Бойовик «ЛНР» зізнався в невинуватості Савченко у загибелі журналістів
Бойовик з позивним Ілім переконує, що саме він захопив у полон українську льотчицю.
news-image

Бойовик "ЛНР" з позивним Ілім зробив заяву, у якій наголосив, що саме він захопив у полон ув'язнену нині у Росії українську льотчицю Надію Савченко. Й зробив він це близько 12 години 17 червня 2014 року. Про це йдеться у інтерв'ю для видання "Медуза", повідомляє «Є!».

Бойовик наголосив, що Савченко він захопив у полон до славнозвісного бою поблизу населеного пункту Металіст, у якому й загинули російські журналісти ВГТРК, у загибелі котрих звинувачують льотчицю. Бій неподалік Металісту, наголосив Ілім, почався о 20:00. Тому у цьому злочині Савченко участі брати не могла фізично, оскільки вже находилася у полоні.

"Бій почався годині о восьмій, а в 12 дня Савченко вже передали особисто Плотницькому в руки. Це все сталося години за чотири, це я гарантовано можу сказати", - сказав він

Такі зізнання бойовик з позивним Ілім зробив російському журналістові Іллі Азару. Однак на суд у якості свідка його так і не запросили. 

Замість нього допитали бойовиків Дмитра Ословські "Бекаса" (за версією слідства, брав участь в затриманні Савченко) та Сергія Моїсеєва "Кепа" (імовірно, відвіз її до Луганська). Вони говорили, що Савченко була взята в полон вже після вбивства журналістів ВГТРК.