Події
22 березня 2016
Порошенко цього тижня підпише наказ про демобілізацію 4-ї хвилі
Президент Петро Порошенко цього тижня підпише наказ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації.
news-image
Останні цифри укладення контрактів, які відбулися з початку поточного року, дають нам усі підстави для оптимізму. До тренувальних і навчальних центрів вже спрямовано 13 тисяч військовослужбовців, які уклали контракт у цьому році, - сказав він.
Це дає можливість значно посилити і мотивацію, і якість підготовки, і відповідним чином скоротити плани щодо мобілізації, - додав Порошенко.
До речі, маю ще одну приємну новину. Цього тижня я підпишу указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі. Вони матимуть можливість, відслуживши, відправитись додому", - заявив президент. 

За його словами, для реалізації завдань сьогодення буде проаналізовано і суттєво скорочено плани щодо мобілізації.

Моє завдання – щоби левова частина комплектації (армії) відбувалася через контрактну складову. Тому темп укладання контрактів наказую не збавляти, а лише нарощувати, - сказав Порошенко.

За словами президента, на сьогодні армія укомплектована особовим складом, "одягнена, нагодована, вмотивована, краще забезпечена озброєнням та військовою технікою", ніж було 2 роки тому, – і "це не показуха".

І волонтерський десант, і інспектори Міністерства оборони, і незалежні перевірки підтверджують: у 99% випадків ті реформи, які нами запроваджені, приносять свої плоди, - сказав він.

Президент також зазначив, що декілька днів тому він підписав "важливі документи для підвищення обороноздатності" України.

Читайте також: Полторак повідомив, коли почнеться демобілізація