Київ
22 березня 2016
У парках Києва розводитимуть білок
КО "Київзеленбуд" має намір розводити білок у зелених зонах та парках столиці і шукає волонтерів.
news-image

Про це у  facebook повідомив керівник комунального об’єднання Сергій Симонов, передає «Є!».

Що може бути кращим ніж під час прогулянки парками столиці зустріти маленьких та чарівних білок, яких можна погодувати з власних рук? - написав Симонов.

Він наголосив, що саме ці маленькі тварини – є показником екологічності зелених зон.

Тому "Київзеленбуд" шукає фахівців-активістів, які б допомогли нам створити умови для комфортного проживання та розведення білок у парках Києва, - написав він.

Симонов закликав усіх зацікавлених писати в офіційну групу КО "Київзеленбуду" у facebook.

Давайте разом перетворювати зелені зони на особливі місця для відпочинку! - закликав Симонов.
 

Як пояснив Симонов "Українській правді. Київ", на сьогодні у Києві є білки лише в кількох парках – парку імені Рильського, Парку Партизанської слави, у парку КПІ та у скверику біля "Київзеленбуду".

Загалом їх небагато в Києві, але білки – у це і показник екологічності, і позитив для відвідувачів, коли можна постукати горішками, білки прибіжать, і можна їх погодувати. Ми мріємо, щоб білки були у кожному парку Києва, - сказав Симонов.

Він додав, що білок не відловлюватимуть десь в лісах, а купуватимуть білок, яких розводять, для них зроблять будиночки, які вішатимуть на дерева, і там триматимуть білок, щоб вони звикли до нового середовища.

Ми шукаємо волонтерів, які будуть слідкувати за цими тваринками, контролювати,я к вони приживаються, підгодовувати. Фактично, у кожної білки має бути опікун, доти, доки вона не зрозуміє, що от її новий дім, тут вона може сама жити, розмножуватися, - сказав Симонов.