Світ
22 березня 2016
Нардеп, яка стала очевидицею теракту в Брюселі, розповіла подробиці
Альона Шкрум приїхала до аеропорту через 10 хвилин після вибуху.
news-image

Народний депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум, яка перебуває з робочим візитом у Брюсселі, розповіла про подробиці теракту, очевидицею якого вона з колегами стала. Про трагічні події вона написала у Facebook, повідомляє «Є!».

Політик розповіла, що до аеропорту вони дістались через 10 хвилин після першого вибуху, тому були рятувальниками екстрено звідти евакуйовані. 20 хвилин містом вони пересували пішки, оскільки рух транспорту був перекритий.

Допоміг дістатися безпечного місця депутатам дипломат Богдан Яременко. Разом із ним вони йшли пішки ще годину, щоб дістатися найближчого відкритого автошляху. У Брюсселі тим часом не було зв'язку та Інтернету, всюди гули сирени, а люди були налякані.

Шкрум написала, що отримала повідомлення від незнайомої дівчини-українки, з якою летіла в одному літаку. Вона пропонувала депутатам прихисток, оскільки має у власній студії вільну кімнату.

"Я інколи забуваю, чому я йшла у цей Парламент, і які ми, українці, є насправді. Дякую, що нагадуєте. Ви незвичайні", - розчулилася нардеп.

Політик написала, що день був важким, але людяність справді рятує у скрутні хвилини.