Події
23 березня 2016
Збиток від пошкодження Керченського мосту турецьким судном нараховує десятки мільйонів
Російські будівельники стверджують, що інцидент не вплине на хід і термін будівництва робочого моста.
news-image

Збиток, нанесений турецьким судном опорі Керченського моста, буде оцінений в десятки мільйонів рублів, повідомило джерело російського каналу LifeNews, передає «Є!».

Как заявило джерело в сфері будівництва Керченського мосту, на відновлення опори піде кілька місяців. Поки точні терміни визначити важко.

«В результаті навали судна "Ліра" на опори тимчасового робочого моста №2, який будується між островом Тузла і фарватером, палі опори були загнуті, підрядником оцінюється збиток. На терміни завершення будівництва тимчасового робочого моста це не вплине, а тим більше - на терміни будівництва основного моста », - розповіли в інфоцентрі "Кримський міст".

Нагадаємо, у суботу, 19 березня, суховантаж «Ліра», що належить турецькій компанії Turkuaz Shipping Corp., протаранив опору мосту № 2. В результаті одна з опор зруйнована, інша, можливо, отримала приховані пошкодження. Також знищено дві маякові палі.

Суховантажем керував громадянин Туреччини. В результаті зіткнення постраждали серед дев'яти членів екіпажу немає. В даний час судно знаходиться на рейді порту Таганрог.

Пошкоджений міст є допоміжним спорудою для доставки вантажів при будівництві основної споруди - мостового переходу через Керченську протоку.

 

Читайте також: Безсмертний пояснив, чому Росія не зможе побудувати Керченський міст