Події
23 березня 2016
Суд відібрав у луганського комуніста службову квартиру в Києві
Суд відмовив екс-нардепу Спиридону Кілінкарову (КПУ) в позові до Управління справами Верховної Ради про визнання права користування службовою квартирою в Києві.
news-image

Про це пише «Перша інстанція» з посиланням на рішення Дарницького райсуду Києва від 26 січня, передає «Є!».

Кілінкаров отримав цю квартиру від держави в 2009 році, коли був обраний народним депутатом. Після останніх виборів, коли Компартія вже пройшла в парламент, Управління справами Верховної Ради запропонувало йому цю квартиру звільнити.

Кілінкаров апелював до того, що пропрацював більше 10 років на посадах помічника-консультанта народного депутата і народного депутата. Тому, відповідно до Житлового кодексу, не може бути виселений без надання іншого житла. Суд взяв до уваги, що Кілінкаров був народним депутатом 8 років і 6 місяців (вперше був обраний в 2006 році.).

На посаду помічника народного депутата він приймався і звільнявся Жовтневим райвиконкомом Луганська. Тому суд визнав претензії Кілінкаров безпідставними.

За даними сайту "Наші гроші", з реєстру судових рішень відомо, що мова йде про приміщення площею 49,8 кв.м., яке виділялося на сім'ю народного депутата з п'яти чоловік. Паралельно позов про визнання права користування квартирою подавала дружина екс-нардепа Ірина Кілінкарова в інтересах їх неповнолітніх дітей. 25 січня в зв'язку з неявкою в суд Кілінкарової позов залишено без розгляду.

Пізніше Кілінкарова намагалася скасувати рішення суду і добитися розгляду позову. Вона пояснила свою неявку загостренням епідемічної ситуації в Києві, що становило загрозу для її дітей. Однак суд апеляцію не задовольнив.

За даними ЗМІ, раніше Спиридон Кілінкаров заявляв, що виселиться зі службової квартири тільки після закінчення АТО, тому що його житло залишилося в Луганській області.

Читайте також: Маріупольська чиновниця сховала пам'ятник Дзержинському і шантажує владу