Події
23 березня 2016
Харківські прикордонники за гроші переправляли через кордон іноземців, яким заборонено в’їзд до України
Вартість «послуг» коливалася від 100 до 500 доларів США за одного нелегала.
news-image

СБУ спільно з військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО та працівниками внутрішньої безпеки прикордонної служби ліквідувала корупційну діяльність п’ятьох діючих співробітників Харківського прикордонного загону, передає «Є!» із посиланням прес-службу СБУ.

Здирники систематично отримували гроші за незаконне переправлення через державний кордон України іноземців, яким заборонено в’їзд до нашої держави. Вартість «послуг» корупціонерів коливалася від 100 до 500 доларів США за одного нелегала.

Члени злочинної групи ставили підроблені дата-штампи в паспорти іноземців, а також вносили недостовірні відомості до відомчої бази даних щодо перетину кордону і термінів перебування в Україні, - йдеться у повідомленні відомства.

 

Правоохоронці затримали всіх членів угруповання 22 березня. Під час обшуків їх автотранспорту та помешкань вилучено п’ять тисяч доларів США, значну кількість міграційних карток та інші документальні докази злочинної діяльності.

Відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) КК України. Трьом зловмисникам уже оголошено про підозру. Ще двом – планується оголосити про підозру.

Читайте також: На кордоні із Румунією затримані «водолази» - контрабандисти (фото)