Події
23 березня 2016
Через торгівлю «гуманітаркою» звільнений глава Київського відділення Червоного Хреста
За результатами внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації Товариства Червоного Хреста був звільнений глава цієї організації.
news-image

Про це повідомила Transparency International Україна, передає «Є!».

Після того, як волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили ТІ Україна про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, ми закликали правоохоронні органи, Міністерство України охорони здоров'я, а також партнерів Товариства втрутитися в ситуацію і звернути увагу на оприлюднені викривачами факти корупції. Під тиском громадськості Суспільство ініціювало внутрішні перевірки. Крім звільнення керівників двох місцевих організацій, було вирішено оголосити догану главам Деснянського, Оболонського та Печерського районних організацій, а за неналежне ведення роботи оголосити попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинського та Шевченківського районних організацій, -йдеться в повідомленні.

Зараз проводиться перевірка в Одеській організації Товариства Червоного хреста України.

Представники організації закликають всіх, хто зіткнувся з корупцією в Товаристві Червоного Хреста України, повідомляти про це на сайті anticorruption.in.ua та на електронну пошту speak@ti-ukraine.org.

Читайте також: Бойовики не пустили в Донецьк гуманітарну допомогу від "Червоного хреста"