Світ
23 березня 2016
Журналіст, що зробила знімок теракту у Брюсселі, дивом вижила (фото)
Замість того, щоб евакуюватися, вона почала знімати події.
news-image

Кетеван Кардава, яка зробила популярне фото з двома вцілілими після вибуху жінками, розповіла свою історію подій, повідомляє «Є!» із посиланням на NBC News.

В день трагедії журналіст мала летіти до Женеви на російсько-грузинські переговори. За її словами, спочатку вона побачила сумку, яку хтось забув перед аеропортом. Жінка не стала приділяти цьому багато уваги, оскільки навколо було багато правоохоронців.

Під час першого вибуху розлетілися скляні двері. Люди, що вижили, почали кричати та плакати. Кетеван також відреагувала панічно. Приблизно через 3 секунди стався другий вибух. Цього разу він був потужнішим.

Коли Кардава шукала притулок, то побачила двох жінок, що сиділи на стільцях. Одна з них спілкувалася телефоном, тримаючи його скривавленою рукою, друга ж у шоковому стані просто дивилася по сторонах. В цей момент журналіст заспокоїлась та зробила фотографію, що попала до першої сторінки New York Times.

Після цього Кетеван Кардава вирішила залишитися та продовжити фотографувати, оскільки на той момент вона була єдиним журналістом в зоні теракту. 

За словами Кардави, раніше люди у Брюсселі почувалися у безпеці. Ніхто не міг подумати, що в цьому місті можливі теракти, оскільки тут знаходяться штаб-квартири НАТО та ЄС.

Нагадаємо, що 22 березня у Брюсселі сталася серія вибухів. За попередньою інформацією, через них 32 людини загинули та ще 270 осіб було поранено.