Суспільство
24 березня 2016
У Росії визнали Сенцова та Кольченка громадянами України
Олега Сенцова та Олександра Кольченка в РФ засудили до тривалих строків ув'язнення.
news-image

В Росії офіційно визнали засуджених Олега Сенцова та Олександра Кольченка громадянами України. Про це у своїй щорічній доповіді повідомила уповноважена з прав людини в РФ Елла Памфілова, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

У результаті вжитих за скаргами Сенцова і Кольченка дій Уповноваженого була усунена правова невизначеність щодо їхньої громадянської приналежності та визнано їхнє українське громадянство, - говориться у доповіді.

Російська омбудсмен також вказує, що особисто перевіряла "дотримання прав та законних інтересів" обох українців, а представники її апарату були присутніми під час судового розгляду.

Залишені без уваги доводи про порушення на стадії попереднього слідства в даний час аналізуються в Апараті Уповноваженого з метою визначення можливих подальших дій, - додають автори доповіді.

Українського режисера з Криму Олега Сенцова в Росії засуджено до 20 років ув’язнення за звинуваченням в організації терористичного угрупування.

Іншого кримчанина Олександра Кольченка засуджено на 10 років за звинуваченнями у скоєнні теракту і участі в "організованій Сенцовим терористичній групі".

Вони звинувачення проти себе відкидають.

Читайте також: Сенцова знайшли в Якутську