Політика
24 березня 2016
БПП висунула Гройсмана на посаду прем'єр-міністра
Кандидатуру нового прем'єра можуть проголосувати в Раді вже 31 березня.
news-image

Фракція в парламенті "Блок Петра Порошенка" запропонувала кандидатуру спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост прем'єр-міністра України. Про це заявила заступник голови фракції "Народний Фронт" Вікторія Сюмар, передає «Є!» з посиланням на РБК-Україна.

Ми раді дійсно, що зараз наші партнери з найбільшої фракції коаліції - Блоку Петра Порошенко нарешті запропонували, відгукнулися на нашу пропозицію запропонувати свого кандидата в прем'єр-міністри, тому що саме Блок Петра Порошенка виступив ініціатором того, що не може більше працювати з урядом Арсенія Яценюка. Власне, висуваючи цього кандидата, лідер фракції БПП заявив, що вони розглядали варіант технократичного уряду, але не побачили під нього голосів, відповідно вони запропонували варіант партійного уряду, яке від БПП міг би очолити Володимир Борисович Гройсман, - сказала Сюмар.

Вона зазначила, що фракція НФ очікує програму діяльності уряду на чолі з Гройсманом або текст нової коаліційної угоди.

На засіданні фракції 28 березня "Народний Фронт" збирається обговорити кандидатуру прем'єра, його програму та позиції нової коаліційної угоди.

Парламентарій також повідомила, що БПП запропонувала НФ посаду спікера парламенту, якщо НФ погодиться на кандидатуру Гройсмана.

При цьому Сюмар зазначила, що за кандидатуру нового прем'єра Рада може проголосувати вже 31 березня.

Нагадаємо, Верховна Рада України повинна затвердити новий склад Кабінету міністрів України до 29 березня 2016 року, про що заявив президент України Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко розповів якого прем'єра чекає та коли його треба призначити