Україна
24 березня 2016
Вибух у Києві, нові кроки у справі «діамантових прокурорів», нова поліція у місті Бориспіль, погрози Луценко про вихід з коаліції
Найважливіші новини України за день.
news-image

Вибух у Києві.

Потужний вибух пролунав в ніч на 24 березня у Турецькому містечку Соломенського району Києва. Постраждалих немає. По факту відкрито кримінальне провадження за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

"Сьогодні близько опівночі в черговій частині Головного управління поліції міста Києва надійшло повідомлення про вибух в Солом'янському районі столиці. Правоохоронці дослідили місце події - двір багатоповерхового будинку. Попередньо встановлено, що вибухнув невідомий речовина, залишене на лавці перед будинком, внаслідок чого пошкоджено саме ця лавка і в декількох квартирах тріснули і посипалося скло з вікон. Інформації щодо постраждалих громадян в поліцію не надходило ", - йдеться в повідомленні.

Наразі Національна поліція столиці встановлює і розшукує осіб, причетних до цієї події.

Справа «діамантових прокурорів».

У генеральній прокуратурі тривають чистки у справі так-званих «діамантових прокурорів». Наразі звільнено Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця. Про це 24 березня на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

"Звільнення тривають!!! Сьогодні всім іншим нашим хлопцям, які безпосередньо брали участь у справі «діамантових прокурорів», продовжують по черзі вручати повідомлення про звільнення", - повідомив Сакварелідзе.

Заступник генпрокурора також повідомив, що ці слідчі місяць тому всі були виведені зі штату, "щоб паралізувати всю роботу нашого управління, паралізувати суд по «діамантовим прокурорам»

"За нашою інформацією, по нам усім, за цими хлопцями вже прийняті рішення про обшуки, прослуховування, і я хочу попередити: якщо хоч один волосок впаде з будь-якого з наших героїв..., ми будемо за них боротися до останньої краплі крові", - запевнив він.

За даними Давида Сакварелідзе, всього повідомлення про звільнення отримали 15 співробітників прокуратури. У свою чергу, Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, запропонував працевлаштувати цих співробітників у Луганщені. Про це губарнатор написав у своєму Твіттері.

Поліція прийняла присягу в Борисполі.

24 березня, патрульні поліцейські Борисполя склали присягу. У церемонії взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова МВС України Арсен Аваков, голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе та заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич.

"Я пишаюся тим, що в складі сьогоднішніх хлопців, які приймають присягу, більше 20 бійців пройшли АТО. Серед них є нагороджені державними нагородами, орденами і це дуже важливо, це ядро і серце нашої нової поліції", - зазначив глава МВС Арсен Аваков.

Зі 171-го патрульного 80% мають вищу освіту, 15% — дівчата. Всі вони пройшли 8-тижневий курс інтенсивної підготовки на базі Київського юридичного інституту МВС під керівництвом тренерів з України, США та Канади. Начальником Управління патрульної поліції стала лейтенант поліції Майя Бреславська.

За словами Хатіі Деканоїдзе, в патрульної поліції прекрасно розуміють, що Бориспіль є стратегічним містом.

"Вітаю, ви на лінії фронту, ви захищаєте народ, ви захищаєте місто, захищаєте Україну, захищаєте народ України, це дуже важливо. І, будь ласка, служите так, щоб вами був задоволений, найголовніше, наш народ, народ України", - попросила вона нових патрульних.

Зазначимо, що Бориспіль став 19-м містом України, на вулиці якого вийшла патрульна поліція.

 

Юрій Луценко пообіцяв вийти з коаліції, а Ляшко відізвав підписи.

Якщо до кінця цього тижня урядова криза не буде подолана, то глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко напише заяву про вихід з коаліції. Про це  24 березня повідомив сам політик під час спілкування із журналістами.

"Якщо урядова криза не буде подолана і на цьому тижні, я особисто, як народний депутат Луценко Ю.В., напишу заяву про вихід з коаліції. Я не бачу далі можливості робити вигляд, що в країні все нормально", - сказав Луценко.

А тим часом, депутат Олег Ляшко, передав спікеру Верховної Ради Володимиру Гройсману документ з підписами про відкликання нардепів- "радикалів" своїх підписів під коаліційною угодою. За його словами, Радикальна партія не буде входити в коаліцію, тому що учасники коаліційних переговорів не виконують вимоги партії щодо відмови від особливого статусу Донбасу, продажу землі та низки інших вимог.

Автор: Мішель Арманд