Політика
25 березня 2016
«Не цій партії забирати в мене мандат», - Томенко
Нардеп зазначив, що мандат йому надали українські громадяни.
news-image

Народний депутат Микола Томенко, який потрапив до парламенту за партійним списком БПП "Солідарність", може втратити свій депутатський мандат. Таке рішення сьогодні було прийняте однопартійцями нардепа. Він з даним рішенням не погоджується, повідомляє «Є!» з посиланням на офіційний сайт Миколи Томенка.

Пропрезидентську політичну силу Томенко називає "партією Порошенка-Черновецького", наголошуючи, що депутатський мандат йому вона не надавала.

"За мене голосували українські громадяни як за позапартійного, який йшов за списком Блоку Петра Порошенка, тому і не цій партії забирати в мене мандат», – зазначив М. Томенко.

Нардеп стверджує, що у такий спосіб у парламенті прагнуть позбавитися чесних депутатів, які, не криючись, говорять правду.

Томенко наголосив, що у БПП порушили процедуру позбавлення депутатства.

"Згідно зі ст. 81 Конституції України, треба спочатку ухвалити Закон про імперативний мандат, далі у Верховній Раді заслухати інформацію стосовно того, чи порушував позапартійний Томенко передвиборчу програму БПП", - зауважив нардеп.

Більшість депутатів Верховної Ради мають проголосувати за позбавлення мандату того чи іншого депутата, без цього дана процедура неможлива. Тому Томенко й надалі планує виконувати свої посадові обов'язки в парламенті.