Події
28 березня 2016
Установка пам'ятника князю Володимиру в Москві знову переноситься
Точна дата поки не визначена.
news-image

Терміни встановлення пам'ятника князю Володимиру на Боровицькій площі в Москві переносяться з 1 травня на літо або осінь 2016 року, більш точна дата поки не визначена. Про це повідомило Регіональне інформаційне агентство Московської області (РІАМО) з посиланням на автора пам'ятника Салавата Щербакова, передає «Є!».

До 1 травня ми не встигнемо, плануємо влітку або восени, - сказав Щербаков.

Він зазначив, що зараз тривають проектні та інженерні роботи, пов'язані з підготовкою місця до встановлення пам'ятника.

Раніше ініціатор встановлення пам'ятника - Російське військово-історичне товариство повідомляло, що пам'ятник князю Володимиру на Боровицькій площі встановлять до 1 травня.

Нагадаємо, можливе місце встановлення пам'ятника князю Володимиру з ініціативи Російського військово-історичного товариства (РВІТ) викликало в суспільстві широкий резонанс. Першим місцем, що обговорювалося, став схил Москви-ріки поряд з МДУ. Від цього варіанту відмовилися через суспільний протест, заснований на небезпеці берега, а також на те, що пам'ятник буде погано виглядати на тлі знаменитої висотки.
Пізніше РВІТ на своєму сайті провело голосування серед користувачів, запропонувавши на вибір три варіанти. Переможцем голосування стала Боровицька площа, залишивши позаду Луб'янську площу і парк "Зарядье". Саме цей варіант РВІТ внесло в якості єдиної площадки на розгляд до Мосміськдуми, де майданчик і був остаточно затверджений.

Читайте також: Київські парки віддадуть посольствам