Політика
28 березня 2016
«Чому всі демократичні сили не об'єднались навколо мене?», - Милобог (відео)
Екс-кандидат у мери Кривого Рога відверто розповів, чому відмовився брати участь у виборах.
news-image

Юрій Милобог, який на виборах міського голови у жовтні-листопаді 2015 року боровся за посаду мера від партії "Самопоміч", відверто розповів в інтерв'ю Громадському ТБ, чому він добровільно відмовився від очевидної перемоги, повідомляє «Є!».

Викладач місцевого вузу та бізнесмен зазначив, що партія "Самопоміч" на перших виборах його майже не підтримувала. Однак коли він, якби не фальсифікації, переміг чинного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, то до міста мобілізувались народні депутати та активісти. Милобог згадує, що зі сцени, котру встановила партія, лунали незрозумілі йому меседжі про те, що люди голосували не за нього, а проти Вілкула.

"Був такий запущений меседж, що нам треба сісти і визначитись з єдиним демократичним кандидатом, який переможе на виборах. А чому не міг би бути цим кандидатом я? І чому не закликали всі демократичні сили об'єднатися навколо мене, допомогти - я не знаю", - відверто сказав Ю.Милобог.

Милобог зазначив, що сам запропонував кандидатуру Семенченка, оскільки йшлося про те, що перемогти може будь-який кандидат. Він зазначив, що конкретно його кандидатуру партія не підтримала, у тому числі й фінансово. Милобог розповів, що сам оплатив першу передвиборчу кампанію, й це йому коштувало понад мільйон гривень. Другу кампанію оплачувати змоги він вже не мав, а у "Самопомочі" допомогти фінансової не запропонували.

Політик наголосив, що стосовно Кривого Рогу Президент ймовірно домовився з Ринатом Ахметовим, який є власником багатьох підприємств міста. Інакше він не розуміє, чому правоохоронні структури не забезпечили унеможливлення фальсифікацій на виборчих дільницях та при підрахунку голосів.