Політика
29 березня 2016
Сакварелідзе може претендувати на посаду генпрокурора, - нардеп
Принаймні, принциповим питанням для всіх кандидатів на посаду генпрокурора є повернення до ГПУ Давіда Сакварелідзе.
news-image

Про це нардеп Леонід Ємець повідомив кореспондентові «Є!» в кулуарах ВР.

Новий генпрокурор, точніше кандидат на цю посаду, який буде проходити погодження у фракціях, перше питання, яке має отримати, - чи поверне він до прокуратури Давіда Сакварелідзе. А можливо, що цим кандидатом буде і сам Сакварелідзе, - заявив політик.

Тому що, на його думку, те втручання в діяльність "діамантових" прокурорів, за яке Сакварелідзе було звільнено, "саме таке втручання і потрібне прокуратурі".

Ємець впевнений, що Сакварелідзе має повернутись до Генпрокуратури і продовжити свою діяльність.

Також він натякнув, що до звільнення Давіда Сакварелідзе причетні "регіонали".

Діамантових прокурорів призначали для того, щоб вирішувати свої корупційні питання. Тому за них борються як за самих себе. Тому ті регіонали й шлють листи проти чесних прокурорів, яких всього 1-2 в прокуратурі і в керівництві, і на яких орієнтувались, - повідомив депутат.

Леонід Ємець впевнений, що зараз дуже важливий момент для долі реформ уряду взагалі, і реформування прокуратури зокрема.

Який сигнал ми даємо усім чесним людям? Якщо висунетесь, то на вас чекає та ж сама доля, як і Сакварелідзе? Тому такого розвитку подій неможна допустити, бо це означає поставити крапку на реформі прокуратури, - впевнений він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Віктор Шокін звільнив Давіда Сакварелідзе з генпрокуратури. 

Читайте також: Шокін звільнив Сакварелідзе перед голосуванням у ВР