Суспільство
29 березня 2016
Дочка Бориса Нємцова отримає нагороду від Держдепартаменту США
Держдепартамент США вручить щорічну нагороду за мужність 14 жінкам, в тому числі журналістці DW Жанні Нємцовій.
news-image

Дочка вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна отримає нагороду за мужність і видатні досягнення від Держдепартамент США сьогодні, 29 березня, повідомляє «Є!» з посиланням на DW.

Як повідомляється на сайті американського зовнішньополітичного відомства, до складу лауреатів потрапила журналістка DW Жанна Нємцова, дочка вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова. Вона отримає нагороду з рук держсекретаря США Джона Керрі.

Я не страждаю антиамериканізмом, знаю, що в Росії буде багато пересудів на цю тему. Нам потрібно налагоджувати відносини з країнами Заходу і йти від конфронтаційної моделі. Сподіваюся, що так і буде рано чи пізно. А Росія стане правовою державою, і для того , щоб висловлювати свою думку і вимагати об'єктивного розслідування вбивства, сміливість не буде потрібна, - зазначила Жанна Нємцова напередодні вручення премії.

Як зазначається прес-службою Держдепу, що "премія щорічно вручається жінкам з усього світу, які продемонстрували виняткову відвагу та лідерські якості в захисті миру, справедливості, прав людини, гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, часто з ризиком для власного життя" .

Нагорода була заснована в 2007 році. Її володарями стали вже близько 100 жінок із 60 країн світу.