Політика
31 березня 2016
Я не здивуюся, якщо завтра вранці на засіданні фракції Хомутиннік буде сидіти, - нардеп
За словами народного депутата Сергія Лещенка, в фракцію вступають люди з іншої сили, які раніше заявляли, що ніколи цього не зроблять, адже для них це був сором.
news-image

Про це він розповів журналістам в кулуарах Верховної ради України, передає кореспондент «Є!»

Сьогодні одне, а завтра інше. Наразі лише три депутати увішли до фракції БПП, це Суслова, притому що вона сидить поруч з Ткачуком, а якщо згадити місяць тому, саме голос Суслової був врахований за закон №3700 (ред., - 6 лютого 2016 року Верховна Рада України через «кнопкодавів» ухвалила Проект закону 3700 (закон – 1006-VIII), який дозволяє партійним лідерам виключати кандидатів у народні депутати з виборчих списків уже після виборів. 24 лютого його підписав Голова ВРУ – Володимир Гройсман, 25 лютого – Президент Петро Порошенко, 26 лютого Закон опублікували в газеті «Голос України», а 27 лютого він набув чинності) , коли її не було в залі. Вже місяць тому, вона працювала фактично завербованою, - заявив Лещенко. Я не здивуюся, якщо завтра вранці на засіданні фракції Віталій Хомутиннік буде сидіти. Євген Гєллєр буде сидіти.  Є якась ж елементарна культура. Я в шоці просто, - додав він.

За його словами, ведуть переговори ще з Віктором Балогою, Вячеславом Костянтиновським та іншими депутатами.

Довідково: 

Ірина Миколаївна Суслова — народний депутат України VIII скликання, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, співзасновник Громадської організації «Люстраційний комітет України».

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувалася за списками партії Об'єднання «Самопоміч» під № 6.