Події
31 березня 2016
ФСБ повідомила про затримання в Росії українського контррозвідника
Затриманого нібито намагалися використовувати СБУ і ЦРУ "в якості підстави для вербування російськими спецслужбами".
news-image

ФСБ Росії повідомила про затримання на території Росії українського контррозвідника. Зазначає «Є!» за повідомленням "Інтерфакс".

26 березня на території Росії затримано співробітника департаменту контррозвідки центрального апарату Служби безпеки України (СБУ) підполковника Юрія Іванченко. Він прибув до Росії з приводу відвідування родичів, незважаючи на те, що виїзд на територію Росії своїм співробітникам українськими спецслужбами заборонений, - повідомили в четвер в ЦГЗ ФСБ Росії.

Повідомляється, що Іванченко намагалися використовувати СБУ і ЦРУ "в якості підстави для вербування російськими спецслужбами.

Ще до прибуття в Росію ФСБ отримало попереджувальну інформацію про те, що СБУ і ЦРУ США підготували Іванченко для участі в операції по підставі на вербування ФСБ шляхом ініціативного пропозицій їм своїх послуг, - заявили в ФСБ.

ФСБ заявляють, що в перший раз Іванченко намагався запропонувати "свої послуги" Росії ще в 2014 році. Він мав зацікавити "своїми можливостями добувати секретну інформацію і переконати ФСБ в необхідності підтримувати з ним зв'язок в умовах Києва через тайникина". Нібито "на якомусь етапі СБУ і ЦРУ США планували захопити на гарячому співробітника ФСБ при отриманні інформації від Іванченко".

У Росії стверджують, що контррозвіднику була надана можливість зв'язатися з українським диппредставництвом.

Оскільки діяння іноземеця не завдали шкоди безпеці Росії, він буде видворений в Україну із закриттям в'їзду на територію Росії", - зазначили вФСБ ФСБ РФ.