Суспільство
1 квітня 2016
Мешканці зони АТО та біженці зможуть навчатися за індивідуальною програмою
Сьогодні Міністерство освіти і науки України ухвалило новий указ.
news-image

Як передає «Є!», про це повідомила прес-служба Міносвіти. 

1 квітня був розширений список осіб, для яких може запроваджуватися індивідуальна форма навчання. Сьогодні набирає чинності відповідний наказ №184/28314 "Про затвердження Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах".

Згідно із цим документом, навчатися за індивідуальною формою можуть мешканці тимчасово неконтрольованої території України. Також до переліку було додано осіб, які проживають у зоні надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру та зоні збройного конфлікту.

Цей указ також дозволяє індивідуальне навчання іноземцям або особам без громадянства. До цієї категорії відносяться: діти-біженці, діти, чиї батьки подали заяви про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового чи тимчасового захисту, діти іноземців та осіб без громадянства, які утримуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Окрім цього Міністерство освіті і науки України дозволило індивідуальне навчання тим дітям, що проходять лікування більше одного місяця в медичному закладі.