У Кремлі розповіли про «бацилу путінофобії» і легальність офшорів
Дмитро Пєсков також зазначив, що опубліковані документи є "поцупленими".
news-image

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков нагадав, що в опублікованих документах про офшори не фігурує ім'я президента Росії Володимира Путіна, а також зазначив, що вони були «поцупленими», передає у вівторок, 5 квітня, «Є!» з посиланням на "Дождь".

Якщо ми правильно розуміємо, в самому масиві крадених документів ім'я Путіна не фігурує, і згадок про Путіна ніяких немає. Погодьтеся, що офшорні рахунки - це легальне явище. І підприємці не порушують закон. Офшорні рахунки у нас, як ви знаєте, не заборонені економічно. Але Путін-то тут причому?  - Задався питанням прес-секретар президента.


Коментуючи питання про те, чи є справжніми документи, в яких стверджувалося, що на ім'я російської фігуристки і подружжя прес-секретаря президента зареєстрована офшорна компанія Carina Global Assets Ltd. На Британських Віргінських островах, Пєсков сказав, що йому «нічого додати».

Заперечувати мені нічого, час витрачати не хочу на це, вона ні в чому не звинувачують, я ні в чому не обвинувачуюся. Наклепу занадто багато публікується, а часу мало, - сказав Пєсков.


Прес-секретар російського президента також сказав, що світові ЗМІ сконцентрувалися головним чином на Росії і на главі держави.

Ось саме про це ми говорили, про бацилу путінофобіі, яка є в західному співтоваристві, - пояснив він.

4 квітня Кремль, коментуючи масштабне розслідування про офшори, повідомив, що в публікаціях журналістів нічого нового не дізналися.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував розслідування про секретні рахунки представників світової еліти. У ньому йшлося про те, що з Путіним, ймовірно, пов'язані офшори, в яких може перебувати два мільярди доларів. Також в розслідуванні говорилося, що офшори є у депутата-єдинороса Віктора Звагельського, Олександра Бабакова і Михайла Слепенчук. Також в документах фігурує сенатор від Чечні Сулейман Геремєєв.

Читайте також: Пєсков прокоментував інформацію про пов'язані з Путіним офшори