Події
6 квітня 2016
На місце Сакварелідзе призначили людину, яка підлягає люстрації
Прокурором Одеської області призначили Миколу Стоянова, його перед звільненням відновив на посаді Віктор Шокін.
news-image
Прокурором Одеської області призначили Миколу Стоянова, якого Шокін в останній день перед своїм звільненням відновив на посаді на підставі рішення суду, пише «Є!».
 
Про це написала у Фейсбуці голова департаменту з питань люстрації в Міністерстві юстиції Тетяна Козаченко.
 
За її словами, Стоянов був звільнений ще до люстраційного закону, але він взагалі не може займати державні посади, бо підлягає люстрації.
 
Обіймав люстраційні посади більше ніж 1000 днів (а достатньо один рік): заступника прокурора Миколаївської області (з 25.02.2010 по 15.06.2011), заступника прокурора Київської області (з 15.06.2011 по 12.02.2013). Тому Генпрокурор повинен був як тільки відновив його на посаді — в той же день звільнити відповідно до Закону «Про очищення влади», а відповідні документи надіслати до Мін’юсту для включення цієї особи в Реєстр, — зазначила Тетяна Козаченко.

За її словами, зараз самий час в.о. Генпрокурора виконати умови Закону.

ЗМІ повідомляють, що Стоянов також відомий тим, що в 2010 році він закрив кримінальну справу проти лідера партії «Родина», екс-депутата від «Партії Регіонів» Ігоря Маркова, який зараз перебуває у міжнародному розшуку.

Нагадаємо, Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе «за грубе порушення прокурорської етики» безпосередньо в день, коли у Верховній Раді розглядали його відставку. Верховна Рада після тривалої паузи звільнила Шокіна «за власним бажанням». 

Читайте також: В Одесі було представлено нового прокурора - ЗМІ