Події
6 квітня 2016
Кримські авто з російськими номерами не пускатимуть в Україну
Будь-які документи, видані окупантами на Кримському півострові, не є дійсними.
news-image
Це стосується і документів на транспортні засоби, що вже зареєструвались по російському законодавству в АР Крим, - наголошують у відомстві.
Тому такі автомобілі через адміністративну межу пропускатись не будуть, - заявляють українські прикордонники.

Як відомо, у Криму окупаційна влада продовжила до 10 квітня цього року перереєстрацію автівок, які мають українські номери.

Станом на 6 квітня Прикордонслужба України зафіксувала майже 30 транспортних засобів, які окупанти не пустили до Криму на адмінмежі з анексованим Росією півостровом. Прикордонники РФ не дозволяють громадянам України, зареєстрованим у Криму, заїжджати на півострів на автомобілях із кримськими номерами, бо "у них був час переєструватися". 

Також із посиланням на заяви громадян України прикордонники повідомляють, що на материкову частину України також не пропускають автомобілі на кримських українських номерах під керуванням громадян України, що зареєстровані в Криму.

Одні автомобілі таки проїжджають на територію Криму, інші – ні, а є й такі водії, яких окупанти змушують оформляти так званий тимчасовий ввіз, як при перетині кордону, - зазначають прикордонники.
Читайте також: У Криму майже кожне п'яте авто їздить з україською реєстрацією