Київ
8 квітня 2016
У Києві затримали ґвалтівника 10-річної дівчинки (фото, відео)
Дитина поверталась додому з музичної школи.
news-image

До чергової частини Подільського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на сходовому майданчику будинка на проспекті Правди невідомий зґвалтував малолітню дитину та забрав її мобільний телефон, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Київської поліції.

На місці події правоохоронці встановили, що дівчинка поверталася додому після закінчення заняття в музичній школі. У під’їзд будинку за нею зайшов невідомий чоловік і попрямував із дитиною у ліфт. Коли вони піднімалися, зловмисник зупинив ліфт та силою вивів потерпілу на сходовий майданчик. Там чоловік примусив її вступити у статеві відносини, після чого забрав у дівчинки мобільний телефон і зник, - розповіли у відомстві.

 У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці викрили та затримали на вулиці Нижній Вал 24-річного киянина. Також правоохоронці встановили, що підозрюваний три місяці назад звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння розбійного нападу та насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом.

Під час затримання чоловік намагався втекти, але був затриманий та доставлений до Подільського управління поліції. Зловмисник був одягнений в інший одяг, оскільки речі, у яких він вчинив злочин, заховав. Також правоохоронці вилучили викрадений у дівчинки мобільний телефон.

Наразі за даним фактом розпочато два кримінальні провадження за ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 3 ст. 153 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

У в’язниці він може провести наступні 15-ть років.