Світ
10 квітня 2016
Міноборони Польщі вимагає трибуналу над екс-прем'єром через розслідування авіакатастрофи у Смоленську
Польща відновила розслідування обставин катастрофи.
news-image

Глава Міноборони Польщі оголосив фальшивою доповідь попереднього уряду щодо катастрофи Ту-154 під Смоленськом і зажадав трибуналу над екс-прем'єром Дональдом Туском, який зараз очолює Європейську раду. Про це Антоні Мацеревич заявив в інтерв'ю телекомпанії TVP. Навесні Польща відновила розслідування обставин катастрофи, в якій загинув президент Лех Качинський, повідомляє «Є!»

"Туск мав повний контроль не тільки над розслідуванням, а й над кожною заявою урядових структур. Він стверджував, що бере на себе повну відповідальність в цій справі. Однак доповідь було підроблено, а фальсифікація урядом звіту повинна мати наслідки".

На його думку, Туск повинен постати перед державним трибуналом.

Раніше Мацеревіч називав катастрофу терактом, в Росії таку характеристику не визнали.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася 10 квітня 2010 року. Літак, на якому на траурну церемонію в Катині летіли президент Польщі Лех Качинський, його дружина, представники вищого командування і політичних партій, розбився під Смоленськом. В результаті загинули 96 осіб.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив співчуття громадянам Польщі у зв'язку з роковинами авіакатастрофи у Смоленську.