Війна
10 квітня 2016
Розвідка повідомляє про багатомільйонні дотації з Росії для бойовиків
Українська розвідка також заявляє про розкриття схеми фінансових махінацій з частиною бюджету Росії.
news-image

Російська Федерація з початку поточного року виділила на утримання збройних формувань Донбасу із власного бюджету 800 млн руб. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає «Є!».

"Не дивлячись на стагнацію російської економіки, воєнно-політичне керівництво Російської Федерації продовжує виділяти з бюджету значні кошти для продовження підривної діяльності на тимчасово окупованих територіях сходу України", - сказано у повідомленні.

За інформацією, 775 млн російське керівництво спрямовує на утримання адмінресурсу та силових структур "ДНР" та "ЛНР". 25 млн призначаються для всебічного охоплення території Донбасу російською пропагандою, оскільки для багатьох телестанцій у містах було придбане нове обладнання.

У розвідці акцентують, що так звані міністри фінансів “ЛНР” Є. Мануйлова та “ДНР” Є. Матющенко причетні до схем фінансових махінацій з частиною бюджету Росії. Зокрема для того, щоб безперешкодно списувати кошти, керівництво республік нібито постійно виділяє ресурси на відновлення інфраструктури прифронтових територій, які найбільше потерпають від обстрілів.

Зазначається, що деякі об'єкти керівники відновлюють двічі. А потім 25% коштів вони повертають до Москви корумпованим російським чиновникам. 15-20% ватажки залишають у якості фінансової винагороди для себе. А 10% від суми отримує ФСБ, яке прикриває злочинців.