Світ
11 квітня 2016
Священикам лютеранської Церкви Норвегії дозволили вінчати одностатеві пари
За священнослужителями, які не підтримують одностатеві шлюби, залишається право відмовляти від освячення подібних союзів.
news-image

Генеральний синод лютеранської Церкви Норвегії сьогодні затвердив текст нової вінчальної літургії, яка дозволяє норвезьким священикам поєднувати одностатеві пари церковним шлюбом.  Про це повідомляє Норвезька мовна корпорація, передає «Є!»
Пропозиція, яка два десятиліття залишалася предметом запеклих суперечок, була підтримана 88 із 115 делегатів синоду, тоді як ще 2 роки тому лише 55 делегатів висловилися за те, щоб дати представникам ЛГБТ-спільноти право вінчатися.

За священнослужителями, які не підтримують одностатеві шлюби, залишається право відмовляти від освячення подібних союзів. Разом з тим, у тих, хто бажає їх укласти, буде можливість зробити це в рідному приході, для чого в деяких випадках, доведеться запрошувати іншого священика.

Норвезьке законодавство з 1993 року допускало реєстрацію цивільного партнерства гомосексуальних пар. У 2009 році урядом соціал-демократів Йенса Столтенберга був прийнятий закон, який узаконив офіційну реєстрацію світських шлюбів між представниками однієї статі і дав їм можливість усиновлювати дітей.

Читайте також: Вбивця, що переховувався на Оболоні, змінив зовнішність і малюнок відбитків пальців (відео)