Події
12 квітня 2016
У Росії оштрафували журнал за згадку про «Правий сектор»
Російський суд оштрафував журнал The New Times на 44 тисячі рублів з формулюванням "за зловживання свободою масової інформації".
news-image

Таке рішення у вівторок, 12 квітня, винісла Мирова судова ділянка Пресненського суду Москви, повідомляє «Є!» з посиланням на «Інтерфакс».

Суд визнав факт зловживання свободою масової інформації (ч.2, ст.13.15 КоАП РФ) і призначив адміністративне покарання у вигляді штрафу в 4 тисячі рублів стосовно головного редактора Євгенії Альбац і 40 тисяч рублів стосовно юридичної особи ТОВ «Нові часи».

Представник Євгенії Альбац адвокат Вадим Прохоров заявив агенству, що збирається оскаржити рішення мирового судді.

Якщо я ненавиджу Гітлера, мені що, кожен раз при згадці про нього треба додавати, що він визнаний винним на Нюрнберзькому процесі? Ми не поширювали інформацію, тим більш позитивну, про "Правий сектор" (заборонений в Росії), в матеріалі він був згаданий побіжно, - пояснив Прохоров.

Попередження журналу винесли 21 січня через публікації, в якій згадувалася заборонена в Росії українська організація «Правий сектор» без згадки про її заборону в Росії. Однак відомо про це стало тільки 1 лютого - в день, коли журнал опублікував розслідування про старшу дочку президента Росії Володимира Путіна - Марію.

Читайте також: У Росії готують документи про передачу Україні Сенцова та ще трьох засуджених