Суспільство
12 квітня 2016
В Україні налічується більше 1200 мільйонерів
В Україні 1,232 тисяч громадян отримують доходи в сумі, що перевищує 1 млн гривень в минулому році.
news-image

Про це повідомляє Державна фіскальна служба, передає «Є!».

Так, загальна сума задекларованого ними доходу становить 6 млрд гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, яку "мільйонери" самостійно визначили до сплати в бюджет, - 129,7 млн ​​гривень, військового збору - 13,3 млн гривень.

"В цілому громадянами подано майже 217 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Найбільш активно декларували свої доходи жителі Миколаївської, Запорізької, Полтавської, Дніпропетровської та Харківської областей", - йдеться в повідомленні.

В "Укрінформ" відзначають, що загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 15 млрд гривень. Це на 1,3 млрд гривень, або на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно в 2016 році, становить 424,2 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року вона збільшилася на 134,3 млн гривень, або на 46%. Найбільші суми до сплати задекларовано в Києві, Харківській та Дніпропетровській областях ", - заявили в ГФС.

За даними декларацій, громадянами задекларовано до сплати 75 млн гривень військового збору.

"З початку деклараційної кампанії майже 48 тисяч осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. Заявлена ​​сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню - 68,0 млн гривень, що на 3,9 млн гривень менше, ніж за аналогічний період минулого року", - відзначають в ГФС.