Світ
12 квітня 2016
Загарбник єгипетського літака просить владу Кіпру про політичний притулок
На батьківщині йому загрожує смертна кара.
news-image

59-річний офіцер єгипетської армії Саїф аль-Дін Мустафа, затриманий 29 березня за викрадення літака А320 авіакомпанії EgyptAir, що прямував з Олександрії в Каїр, попросив політичного притулку на Кіпрі, повідомляє кіпрська газета Phileleftheros, передає «Є!».

Саїф ель-Дін Мустафа, як пише газета, заперечує проти видачі його Єгипту і недавно направив прохання кіпрській владі про надання притулку, яке буде розглянуте 22 квітня в суді в день вирішення питання про його екстрадицію.

Прохання Мустафи, як пояснює газета, може бути пов'язана з тим, що в Єгипті за такі злочини передбачена смертна кара, хоча єгипетська влада заявила, що не мають наміру застосовувати цей захід до загарбника літака.

Офіційний представник Міністерства юстиції Кіпру Олена Куртеларіду заявила, що міністр Йонас Ніколау особисто схвалив передачу єгиптянина на батьківщину.

Нагадаємо літак А320 авіакомпанії EgyptAir, що слідував по маршруту Олександрія - Каїр, був захоплений 29 березня. Викрадач зажадав змінити маршрут, пригрозивши підірвати нібито закріплений на тілі пояс з вибухівкою. Через годину повітряне судно приземлилося в аеропорту кіпрського міста Ларнака. Велика частина пасажирів практично відразу була звільнена викрадачем.