Політика
13 квітня 2016
«Народний фронт» захистив Яценюка і порадив Капліну попити святої водички
Прем'єра Арсенія Яценюка звинувачують в отриманні хабара в розмірі 3 млн доларів за призначення Володимира Іщука главою "Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення".
news-image

З цього приводу фракція "Народного фронту" виступила на брифінгу у ВР, передає кореспондент «Є!».

Як повідомили представники фракції, минулого року була подана заява про кримінальне правопорушення Сергієм Капліним, якого пов'язують з Сергієм Льовочкіним, про те, що за призначення директора концерну було дано хабар у розмірі 3 млн гривень.

Це є повна брехня! Тому що всі знають, що цей концерн відстоює українські нтереси й обмежує російські засоби масової інформації. І це не подобається так званим "попередникам". І відомо, що Льовочкін бореться за вплив на цей концерн, - додають у фракції.

Представники "Народного фронту" повідомили про намір звернутись до Генпрокуратури із заявою закрити це кримінальне провадження, тому що воно було відкрито рік тому, і за цей час , за їх словами, не було здійснено жодної процесуальної дії.  

А це значить, що там немає ознак злочину. Тому в даному випадку за діючим законодавством вони мають відкрити кримінальне провадження проти заявників за завідомо неправдивими відомостями, які порочать честь і гідність публічної державницької особи, - зазначають депутати фракції "Народний фронт".

Вони повідомили, що вже звернулись із заявою до ГПУ порушити таке кримінальне провадження, а також вимагають провести внутрішню перевірку в ГПУ щодо тих слідчих, які досі не закрили це кримінальне провадження.

Під час брифінгу депутати не стримували емоцій, назвавши Сергія Капліна "аватаром пана Льовочкіна", а також порадили йому "попити святої водички або звернутись до психіатра". 

Проте раніше ГПУ підтвердила, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк фігурує в кримінальному провадженні за фактом одержання хабара в розмірі 3 мільйони доларів за призначення на посаду директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Володимира Іщука. Про це йдеться у відповіді ГПУ на депутатської запит секретаря Антикорупційного комітету Верховної Ради України Дмитра Добродомова.

Читайте також: У «Народному фронті» заявляють про голосування в єдиному пакеті за відставку Яценюка і призначення Гройсмана