Події
14 квітня 2016
«Поклонська - це просто уголовник!» - нардеп прокоментував рішення «прокурора Криму» зупинити діяльність Меджлісу
Нардеп від "Народного фронту" Георгій Логвинський вважає, що на такі дії окупаційної влади Криму має жорстко реагувати уряд України і міжнародне суспільство.
news-image

Про це він розповів в інтерв'ю кореспондентові «Є!» на прохання прокоментувати дії "прокурора" Криму Наталії Поклонської. 

"Наталія Поклонська - це "уголовник", який розшукується Україною. Тому всі її виступи або заяви не більш ніж крики з півострова суворого режиму про те, що їй щось не подобається", - прокоментував подію Логвинський.

На його думку, нічого нового вона не відкрила, бо ці репресії проти меджлісу і проукраїнських громадян тривали з моменту так званого "референдума" в Криму і тривають зараз.

"Це тільки сигнал Україні, що вона повинна швидше розібратися з кримінальниками, які захопили владу на території України", - вважає нардеп.

Проте він зазначив, що найважливішим є, щоб Україна і межнародне суспільство повинні негайно реагувати на подібні речі, шляхом введення нових санкцій і продовження старих, жорсткого засудження і сама держава, правоохоронні органи мають в негайному порядку провести всі необхідні дії, щоб відповідно до закону України і карного кодексу злочинці сиділи у в'язниці.

На питання, як саме можна покарати злочинців в подібному випадку, Логвінський послався на міжнародну практику, і повідомив вже прецеденти, коли вже на сьогодні Україна затримала 10 і заарештувала 4 кораблі за порушення українського законодавства, також 100 в розшуку по всьому світу.  Також він зазначив, що сьогодні 4 людини перебуває в слідчих ізоляторах під кримінальним провадженням за сепаратистську діяльність на території Крима.

"Такого не було в історії. Україна першою подала позови в міжнародні суди і отримала вже перші рішення. Такого теж не було в нашій історіі... Росія не очікувала такої агресії і міжнародної підтримки  санкціями і обмеженнями по Криму", - зауважив політик.