Київ
15 квітня 2016
У столиці створять Школу обізнаного киянина
Двері у школу будуть відкриті для всіх бажаючих.
news-image

Для того, щоб надати людям максимально якісну і оперативну інформацію, зокрема у сфері житлово-комунального господарства, у столиці буде створена Школа обізнаного киянина. Про це повідомив сьогодні журналістам заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає кореспондент «Є!»

Як зазначив заступник мера, двері у школу будуть відкриті для всіх бажаючих.  

У школі буде три рівня. Перший рівень – це своєрідний лікнеп для киян, на якому будуть порушуватися питання наприклад, щодо створення ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку –ред.), знайомство з новинами ЖКГ та законами у цій сфері. Другий рівень - це навчання управителів чи голів ОСББ, які знаходяться на етапі створення або вже створили ОСББ. А третій етап - це підвищення кваліфікації управителів, тому що є дуже багато технічних аспектів, наприклад, якщо у будинку є ліфт, то відповідати за його технічний стан має управитель або голова ОСББ, який має знання щодо безпеки експлуатації ліфтів; також якщо є у домі котельна - повинна бути людина, що має окремий сертифікат про навчання тощо , - повідомив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що навчання першого рівня у Школі обізнаного киянина будуть проводитися у всіх  районах Києва, а другого-третього – у профільному в учбовому комбінаті .

Зайняття у Школі розпочнуться у липні.

Читайте також: У столиці території, занедбані з вини власника чи орендаря, будуть повернуті до власності громади