Україна
15 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Сьогодні відзначається річниця створення добровольчих батальйонів.

В Україні відзначається друга річниця створення добровольчих батальйонів, солдати і офіцери яких пройшли пекло перших днів війни з Росією і найважчих боїв.

При створенні таких підрозділів багато хто сумнівався в їх ефективності, але добровольці показали, що можуть дати гідну відсіч агресору. Про це на своїй сторінці в соцмережі пише міністр МВС Арсен Аваков.

"Сьогодні відзначаємо 2 роки створення добровольчих батальйонів МВС. Це колишнє нове і незвідане тоді .. Багато застерігали мене тоді від цього кроку - побоювалися і сумнівалися .. Але час показав - хлопці з добробатов внесли найважливіший внесок у відсічі агресору. Не забувайте про це! - цей порив дорогого коштував в той найтяжчий для країни час - і можливо - не боячись пафосу - врятував країну .. Слава загиблим героям! Честь бійцям і офіцерам! Слава Україні! " - написав Аваков.

Україна найближчим часом представить план реінтеграції Донбасу

Найближчим часом українська влада представляють план реінтеграції Донбасу. Про це в ефірі NewsOne заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, відповідаючи на питання щодо планів з реінтеграції Донбасу.

"У мене вчора була докладна розмова з цього приводу з паном Чернишем (міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, - ред.), Завтра ми продовжимо цю дискусію ... І є багато питань, які потрібно вирішити в самий найближчий час ", - зазначив Клімкін.
"Це повинен бути структурований, дуже чіткий документ з пріоритетами, і головне - з шляхами, яким чином досягти того, чого ми хочемо", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Порошенко сподівається повернути Донбас під контроль України в 2016 році.

Прокуратура просить 15 років для ГРУшників Александрова і Єрофєєва

Військова прокуратура просить в суді 15 років позбавлення волі для офіцерів Головного розвідувального управління РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

"Прошу визнати винним Єрофєєва в скоєнні злочинів ... і призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначив військовий прокурор Максим Крим.

Також сторона звинувачення просить 15 років позбавлення волі і для Олександра Александрова. На думку прокуратури, є всі докази ведення агресивної війни підсудними на території України за наказом командування з РФ.

Відзначимо, після судових дебатів обвинуваченим буде надана можливість для останнього слова. Перед початком судового засідання в залі стався конфлікт, під час якого адвокат-переселенка з Донбасу звинуватила російських військових у збройній агресії.

Нагадаємо, Єрофєєв заявив, що воював за ЛНР через загиблих на Майдані міліціонерів.

Новий Кабінет Міністрів України приділятиме максимум уваги комплексу питань, пов'язаних з деокупацією Криму

Ми ніколи не визнаємо окупацію Криму і частини Донбасу!

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив вчора з трибуни Ради, представляючи програму діяльності нового Кабміну.

"Ще одне питання, з яким в новому складі уряду буде приділена додаткову увагу, це комплекс питань, пов'язаних з поверненням Криму і тимчасово окупованих районів Донбасу, відновленням життєдіяльності на звільнених територіях, інтеграцією переселенців", - заявив Гройсман.
"Хочу чітко заявити свою позицію. Ми ніколи не визнаємо того, що частина нашої землі, яка була відрізана по живому, більше не ставиться до України. Це рана, яка заживе тільки тоді, коли буде відновлена ​​повна територіальна цілісність нашої держави. І свідченням того, що це питання стане одним із пріоритетів завдань нового уряду, є наше рішення про створення окремого спеціального міністерства. Також буде кураторство цього питання на рівні одного з віце-прем'єрів ", - додав Гройсман.

Автор: Мішель Арманд