Світ
16 квітня 2016
Папа Римський взяв до себе у літак три родини біженців
Понтифік вирішив продемонструвати особистим прикладом, як треба ставитися до мігрантів.
news-image

Папа Римський Франциск, який відвідав заповнений біженцями грецький острів Лесбос, забрав із собою більше десятка мігрантів. За даними Reuters, з ним в літак увійшли 12 нелегалів, повідомляє «Є!».

Франциск заявив, що візит покликаний "висловити солідарність як з біженцями, так і з жителями Лесбосу і всім грецьким народом, таким щедрим на вітання". Те, що відбувається, він розцінив як найважчу гуманітарну катастрофу в Європі з часу закінчення Другої Світової війни.

ЗМІ відзначали, що візит був спланований після укладення угоди, згідно з якою ЄС може відправляти назад у Туреччину нелегальних іммігрантів, які потрапили до них через турецький кордон. Понтифік раніше неодноразово закликав європейців максимально допомагати біженцям і іммігрантам, котрі приїздять до їхніх країн.

Звертаючись до біженців в таборі Морія на Лесбосі, понтифік заявив, що біженці не самотні, і закликав їх не втрачати надію. Після цього він подав особистий приклад. У Ватикані повідомили, що з Папою Римським в літак сіли три сім'ї біженців - шість дітей і шість дорослих. 

За інформацією, зараз в таборі біженців на Лесбосі знаходиться близько 3 тисяч чоловік, багато з яких найближчим часом будуть знову вислані до Туреччини, через яку намагалися потрапити до Європи.