Світ
17 квітня 2016
У Карабасі заявили про нові обстріли з боку Азербайджану
Сторони раніше домовлялися про режим припинення вогню.
news-image

Режим припинення вогню в зоні карабаського конфлікту в цілому дотримується, проте окремі ділянки 16 квітня були обстріляні з азербайджанської сторони, повідомляє "Інтерфакс", передає «Є!».

За даними, Азербайджан обстріляв карабаські позиції з 82-міліметрового міномета (три снаряди) на північно-східному (Мартакертском) напрямку лінії зіткнення військ.

Нагадаємо, обстановка на лінії зіткнення конфліктуючих сторін різко загострилася в ніч на 2 квітня: почалися запеклі збройні сутички. Сторони конфлікту звинуватили один одного в порушенні багаторічного перемир'я.

5 квітня в Москві  відбулася зустріч начальників генштабів двох сторін. На зустрічі була досягнута домовленість про припинення військових операцій на лінії зіткнення військ Азербайджану та Вірменії. В цей же день міноборони Азербайджану і Вірменії заявили про припинення з 11:00 вогню на лінії зіткнення військ в Нагірному Карабасі.

10 квітня Азербайджан і Нагірний Карабах провели обмін тілами військовослужбовців, загиблих в ході зіткнень. Скільки загиблих повернули в ході обміну, не уточнювалася. Раніше Азербайджан і Карабах повідомляли про сотні убитих противників.